Nalesniki z twarogiem i serkiem mascarpone

4.48 (162 ocen)

  • 45 min

Moja ulubiona wersja nalesnikown:).

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    okolo 3,5 szkl. maki
    mleko
    woda mineralan gazowana - mleko i wode dodajemy w proporcjach trzy /czwarte mleka ,jedna/ czwarta wody -ciasto ma miec konstyntencje smietany
    jajko
    szczypta soli
    cukier waniliowy

    Farsz:

    250 gram sereka smietankowego
    opakowanie (200g) serek mascarpone
    2 zoltka
    cukier waniliowy
    okolo 2 lyzek cukru w zaleznosci od upodoban

    opocjonalnie dodajemy wnilie lub cynamon
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Nalesniki z twarogiem i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto :
    Make przesiewamy do wysokiego naczynia , dodajemy szczypte soli , jajko ,cukier waniliowy ,mleko i wode ,miksujemy i odstawiamy na okolo 30 minut.
  • 2. Nastepnie ucieramy dwa zoltka z cukrem ,cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy ,dodajemy po lyzce mascarpone i mieszamy ( nie miksujemy ) ,nastepnie twarog smietankowy -ewentualnie dosladzamy (jak kto lubi) , dodajemy wanilie lub cynamon.
  • 3. Po 30 min. do ciasta dolewamy lyzke oleju i delikatnie mieszamy .
    Smazymy nalesniki na natluszczonej ,dobrze rozgrzanej patelni ,smarujemy masa i skladamy w trojkaty .
  • 4. SMACZNEGO :)

Porady

Jezeli nam zostana nalesnik,i a po pewnym czasie bedziemy mieli ochote zjesc je na cieplo ,to mozna je ladnie opiec na masle ,beda rownie smacznie .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować