Nalesniki z malinami i Mascarpone

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszne, zamiast malin mogą być inne gęste powidła domowe

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    2 jajka
    1 cukier waniliowy 16 gram lub domowy ok. 1 łyżki
    2 łyżki oleju
    0,5 szklanki mleka
    Ok. 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    Krem
    2 łyżki Mascarpone
    4 łyżki gęstych powideł z malin, domowej roboty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Nalesniki z malinami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę i cukier waniliowy, wbić jajka i mieszając energicznie mątewką wlewać mleko a potem wodę. Odstawić na kilkanaście minut.
    Potem usmażyć naleśniki na suchej patelni. Moja miała srednicę 30 cm i wyszło 6 szt.
    Mascarpone wymieszać łyżką z malinami.
    Każdy naleśnik smarować kremem i zwijać. Obsmażyć na rumiano.
    Wierzch udekorować kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować