Szarlotka z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
• Mąkę posiekać z masłem dodać cukier puder jajka proszek do pieczenia i śmietanę zagnieść dość szybko ciasto.Jakby się kleiło troszkę oprószyć mąką ale nie dużo Owinąć w folię,włożyć na 2 godz do lodówki
2.• Jabłka obrać pokroić w plasterki Posypać cukrem,cukrem waniliowym,cynamonem i tartą bułką
3.• Z chłodzone ciasto wyjąć z lodówki wyłożyć posmarowaną blachę 20/40 cm papierem do pieczenia Wyłożyć ciastem może się kleić Radzę ręce maczać w mące będzie łatwiej
• Na ciasto wyłożyć jabłka
• Zrobić kruszonkę miękkie masło zagnieść w misce z mąką i cukrem pudrem
4.• Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać kruszonkę piec na złoty kolor w piekarniku na 180 stopni
Komentarze