Naleśniki z tuńczykiem, i sałatką wiosenną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To zdrowy i pyszny sposób na śniadanie lub podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml

    Składniki ciasta:
    2 szklanki mleka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
    3 łyżki oleju

    Składniki farszu:
    200 gram tuńczyka w oleju
    2 ogórki gruntowe
    2 pomidory
    1 mała cebula czerwona
    1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
    Duża Garść sałaty roszponki
    Kilka łyżek kukurydzy
    Sól, pieprz
    Kilka łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z tuńczykiem, i sałatką wiosenną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksuj za pomocą miksera i pozostaw ciasto na około kwadrans. Następnie jeśli będzie zbyt gęste to dolej więcej mleka. Z ciasta kładź niewielkie porcje na delikatnie posoloną patelnie i usmaż cienkie naleśniki.
  • 2. Przygotuj farsz. Tuńczyka odsącz z oleju i przełóż do miski i rozdrobnij dokładnie. Pomidory, ogórki, cebulę obierz i drobno pokrój. I wrzuć do miski razem z kaszą, kukurydzą i przepłukaną sałatą. Dodaj majonez, sól, pieprz do smaku i wymieszaj. Farszem napełnij naleśniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować