Naleśniki z otrębami i sałatką z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Naleśniki na mąkach mieszanych i otrębach robiłam po raz pierwszy, a szkoda-bo w smaku są delikatne i bardzo smaczne. Podanie ich z sałatką z tuńczyka okazało się trafione, śniadanie było przepyszne:)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    4 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki razowej
    1 jajo
    1 łyżka oleju
    4 łyżki otrębów owsianych
    1/2 szklanki mleka 2 %
    1/2 szklanki wody
    Sałatka z tuńczyka:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym-170 g.
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    1 ogórek konserwowy
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 ugotowane na twardo jajko
    1/2 cebuli
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia naleśników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Naleśniki Śniadanie

Naleśniki z otrębami i sałatką z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Do rozdrobnionego tuńczyka widelcem dodaje pokrojone w kostkę-jajko i ogórka, kukurydzę, natkę pietruszki, majonez, jogurt, sól, pieprz, mieszam, odstawiam.
  • jk 2. Mąki, otręby, jajko, olej i mleko miksuję na jednolitą masę, dodaję wodę, miksuję. Z powstałej masy smażę na oleju cztery naleśniki. Na każdy naleśnik nakładam porcję sałatki, składam na pół, podaję:)

Porady

Sałatka może być także podana np. z bagietką:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować