Naleśniki z serkiem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Gotowe i ostudzone pieczarki miksujemy/blendujemy z serkiem naturalnym i przyprawami na jednolitą masę.
2.Jajko, mleko, wodę gazowaną i przyprawy miksujemy na jednolitą masę, dodajemy mąkę i rozpuszczony olej (ja użyłam do tego mikrofalówki) i ponownie miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta.
3.Patelnie rozgrzewamy bez dodatku tłuszczu (wystarczy ten dodany do ciasta) i nalewamy porcję ciasta aby uzyskać cienki naleśnik. naleśnik smażymy z dwóch stron (u mnie było to ok 1,5 minuty).
4.Gotowe naleśniki smarujemy serkiem pieczarkowym i składamy według upodobań. Z podanej ilości składników przygotowałam 2 naleśniki. Smacznego:)
Porady
zamiast oleju kokosowego można użyć olej rzepakowy
Komentarze