Naleśniki z pieczarkami i serkiem topionym

4.99 (194 ocen)

Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Te z pieczarkami zajadalibyśmy codziennie, na każdy posiłek. Są najlepsze!

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe (10-12szt naleśników)
    1 szk mleka
    1 szkl wody mineralnej
    2 szkl mąki
    2 jajka
    Szczypta soli
    Łyżka oleju

    0,5kg pieczarek
    2-3 cebule
    200g serka topionego śmietankowego
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z pieczarkami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki.
  • 2. Na rozgrzany olej wyłożyć posiekaną cebulę. Gdy się zarumieni, dodać posiekane pieczarki. Całość chwilę smażyć, mieszając od czasu do czasu. Gdy grzyby zmiękną, dodać serek topiony. Smażyć kilka minut, doprawić do smaku.
  • 3. Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać.

Porady

Naleśniki można podawać z barszczem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować