Naleśniki z porami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczne zdrowe idealne na śniadanie.

  • 50 min

Składniki:

  • 150 GRAM MĄKI
    2 JAJKA
    250 ML MLEKA
    SZCZYPTA SOLI
    2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA
    WODA MINERALNA GAZOWANA LUB ZWYKŁA WODA
    MASŁO LUB OLEJ ROŚLINNY (DO SMAŻENIA NALEŚNIKÓW)
    3 ŁYŻKI MASŁA
    1 ŁYŻKA OLEJU ROŚLINNEGO
    200 GRAM PORÓW POKROJONYCH W PLASTERKI
    SÓL I PIEPRZ
    2 ŁYŻKI POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
    150 GRAM BIAŁEGO WIEJSKIEGO SERA (SEREK KOZI)
    1-2 ZĄBKI CZOSNKU
    1 MAŁA ŻÓŁTA PAPRYKA
    1 CEBULA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ MLEKO, JAJKA, SÓL I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA.
    ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT.
    PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA WODĘ, OKOŁO 1/2 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ CIĘŻKO ROZPROWADZAŁO PO PATELNI).
    ROZGRZAĆ PATELNIĘ I SMAŻYĆ NA MAŁEJ ILOŚCI MASŁA LUB OLEJU ROŚLINNEGO.

    NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO WRAZ Z OLEJEM ROŚLINNYM, DODAĆ PORY, PAPRYKĘ, CEBULĘ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PRZYKRYĆ POKRYWKĄ LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ I DUSIĆ OKOŁO 10 MINUT, AŻ ZMIĘKNĄ (NIE DOPUŚCIĆ DO PRZYPALENIA), DODAĆ SZCZYPIOREK I PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, WSZYSTKO WYMIESZAĆ.
    PORY, A NASTĘPNIE SER WIEJSKI ROZŁOŻYĆ PO RÓWNO NA NALEŚNIKI I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
    PODGRZAĆ CAŁOŚĆ NA PATELNI (NA MAŁYM OGNIU) I PODAWAĆ OD RAZU.

Porady

składać w trójkąty bądź kwadraty, podawaj na ciepło

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować