Naleśniki z porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ MLEKO, JAJKA, SÓL I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA.
ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT.
PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA WODĘ, OKOŁO 1/2 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ CIĘŻKO ROZPROWADZAŁO PO PATELNI).
ROZGRZAĆ PATELNIĘ I SMAŻYĆ NA MAŁEJ ILOŚCI MASŁA LUB OLEJU ROŚLINNEGO.
NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO WRAZ Z OLEJEM ROŚLINNYM, DODAĆ PORY, PAPRYKĘ, CEBULĘ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PRZYKRYĆ POKRYWKĄ LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ I DUSIĆ OKOŁO 10 MINUT, AŻ ZMIĘKNĄ (NIE DOPUŚCIĆ DO PRZYPALENIA), DODAĆ SZCZYPIOREK I PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, WSZYSTKO WYMIESZAĆ.
PORY, A NASTĘPNIE SER WIEJSKI ROZŁOŻYĆ PO RÓWNO NA NALEŚNIKI I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
PODGRZAĆ CAŁOŚĆ NA PATELNI (NA MAŁYM OGNIU) I PODAWAĆ OD RAZU.
Porady
składać w trójkąty bądź kwadraty, podawaj na ciepło
Komentarze