Naleśniki szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne naleśniki szpinakowe. Piękny zielony kolor otrzymałam przez dodanie rozmrożonego szpinaku. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 łyżek z czubkiem rozmrożonego szpinaku ( bez wody )
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1, 5 szklanki mąki
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju - do ciasta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Naleśniki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki szpinakowe 1. Mrożony szpinak wykładamy na sitko i odstawiamy aby odciekła woda ( dzień wcześniej ) . Do miski przekładamy rozmrożony szpinak ( bez wody ), wkładamy jajka i mieszamy, dolewamy mleko i mieszamy. Do masy szpinakowej dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól, ponownie mieszamy.
    Odstawiamy na pół godziny. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Czas przygotowania bez rozmrażania szpinaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Mleko Olej Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować