Naleśniki ryżowe

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Naleśniki są bardzo delikatne i same w sobie mają tak dobry smak, że można je konsumować bez niczego, lub z cienką warstwą mocno owocowego dżemu np. na śniadanie.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko ryżowe: 500 mililitrów
    - ryż, ugotowany: 250 gramów
    - mąka orkiszowa: 100 gramów
    - jajka organiczne: 2 sztuki
    - cukier brązowy: 2 łyżeczki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki ryżowe 1. Z ryżu zrobić puree, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię chochelką wlewać ciasto i postępować tak samo jak w przypadku smażenia zwykłych naleśników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Mleko Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować