Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Dziś dla odmiany coś bez mięsa ale również dobrego.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    • 400 g mąki pszennej
    • 200 ml wody gazowanej
    • 200 ml mleka
    • Szczypta soli
    • 2 łyżki oleju
    • 3 jajka
    Farsz:
    • ½ kg pieczarek
    • Cebula
    • 1 łyżka śmietany
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    Sos:
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1 szk. mleka
    • 10 dag sera żółtego
    • Pieprz
    • Gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju
  • pieczarki 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
  • śmietana 4. Dodajemy połowę sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę
  • naleśniki 5. Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty
  • nalesniki 6. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • masło 7. W garnku rozpuszczamy masło
  • mąka 8. Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
  • gałka 9. Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową
  • mleko 10. Wlewamy mleko.
  • ser 11. Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.
  • sos 12. Sosem polewamy naleśniki.
  • naleśniki 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Naleśniki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować