naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

po prostu pyszne, aromatyczne nalesniki..........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka tortowa 3 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, olej rzepakowy 4 łyżki, szpinak mrożony 2 opakowania, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, mozzarella małe kulki 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać w trakcie i tyle, aby ciasto było dość lejące
  • etap 2. na mocno rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz cienko olejem smażyć złociste naleśniki
  • etap 3. w garnku na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekane ząbki czosnku, dodać szpinak i podsmażać, gdy się odmrozi, podsmażać z 5 minut, dodać kulki mozzarelli
  • etap 4. podsmażać do rozpuszczenia mozzarelli cały czas mieszając, szpinak zostawić do wystudzenia
  • etap 5. na każdy naleśnik nakładać sporą porcję szpinaku i składać naleśniki na trójkąty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować