Naleśniki budyniowe ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać w trakcie i tyle, aby ciasto było dość lejące
2.na mocno rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz cienko olejem smażyć złociste naleśniki
3.w garnku na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekane ząbki czosnku, dodać szpinak i podsmażać, gdy się odmrozi, podsmażać z 5 minut, dodać kulki mozzarelli
4.podsmażać do rozpuszczenia mozzarelli cały czas mieszając, szpinak zostawić do wystudzenia
5.na każdy naleśnik nakładać sporą porcję szpinaku i składać naleśniki na trójkąty
Komentarze