Nadziewane Roladki w czosnkowym cieście

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Intensywne w smaku, z dodatkiem ziół i mocnego czosnku. Delikatne mięso ze szpinakiem i kukurydzą zawinięte w roladkę.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 450g szpinaku
    3x podwójny filet z kurczaka
    12 łyżek kukurydzy
    6 plastrów żółtego sera
    majeranek, oregano, złocista i staropolska przyprawa do kurczaka
    sól
    olej

    2 jajka
    1,5 szklanki mąki
    0,5 szklanki wody
    2 ząbki czosnku
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane roladki w czosnkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażyć na oleju do miękkości z dodatkiem pół łyżeczki soli.
    Mięso oczyścić, i rozbić na bardzo cienkie kotlety. Przyprawić i na chwilę odstawić.
    Na płatach mięsa układać kolejno plaster żółtego sera, szpinak i 2 łyżki kukurydzy. Zawijać w roladki .
  • 2.
    Jajka , mąkę, wodę i sól zmiksować na gładką bardzo gęstą masę. Posiekany drobno czosnek dodać do ciasta. Wymieszać.
  • 3.
    Roladki zanurzać w cieście i wrzucać na rozgrzany olej , opiekając na dużym ogniu z każdej strony, a potem smażyć na wolnym ogniu do zezłocenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować