Nadziewane paluchy z sezamem

0 (0 ocen)

Smaczne paluchy nadziane szynką drobiową i serem z sezamem,fajna przekąska do chrupania.

Składniki:

  • na ciasto:
    250 g naturalnego serka
    250 masła
    3 szklanki mąki pszennej
    1 żółtko
    szczypta soli
    na nadzienie:
    250 g szynki drobiowej
    200 g żółtego sera
    3 łyżki masła
    ponadto:
    1żółtko
    sezam

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Nadziewane paluchy z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zagniatamy z serkiem,masłem,żółtkiem i szczyptą soli.Odstawiamy na 30 minut do słodzenia.
    Szynkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa,ser ścieramy na tarce o dużych oczkach,troszkę odkładamy na bok do posypania na wierzch.
    3 łyżki masła ucieramy dodając stopniowo zmielona szynkę,dodajemy ser i mieszamy.
  • 2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i tniemy na 5 cm paseczki na środku układamy nadzienie i sklejamy na połowę,po wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy odłożonym serem i sezamem.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować