Nadziewane koszyczki cukiniowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Cukinia starta na tarce , doprawiona jak na placki ale...przyrządzona w zupełnie inny sposób . W formie koszyczków , którymi wykładamy kokilki do zapiekania i uzupełniamy dowolnym farszem.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - żółta cukinia: 1 sztuka
    - marchew mała: 1 sztuka
    - mąka pszenna z pełnego przemiału: 4 łyżki
    - jajko małe: 1 sztuka
    - sól,pieprz,pieprz cayenne: 1 szczypta
    - Farsz:mięso mielone jak na kotlety mielone: 4 łyżki
    - Farsz z sera twarogowego (ser,pomidor,ząbek czosnku,jajko): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane koszyczki cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować farsz z mięsa mielonego tak jak na kotlety mielone czyli : mięso mielone , cebulka podsmażona , ząbek czosnku , jajko , przyprawy - odstawić .
    Ser twarogowy rozgnieść widelcem , dodać pokrojony miąższ z pomidora , ząbek czosnku , przyprawy , jajko - odstawić .
    Farsze będą nam potrzebne do nadziewania koszyczków .
  • 2. Cukinię wydrążyć z pestek i zetrzeć na grubych oczkach tarki posolić i odstawić .
    Marchewkę również zetrzeć na grubych oczkach .
    Odcisnąć cukinię z soku , połączyć z marchewką , jajkiem , mąką . Przyprawić solą i pieprzem .
    4 Kokilki do zapiekania wysmarować margaryną i posypać bułką tartą .
    Masą cukiniową wyłożyć dno i boki kokilek zostawiając wgłębienie na farsz .
    Wypełnić ulubionym farszem , z podanych proporcji wyjdą 2 mięsne i 2 serowe. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 40 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować