Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego

4.5 (170 ocen)

Przekąska z włoską nutą

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 pomidor
    6 grubych plasterków szynki
    ser mozzarella mini
    sól
    przyprawa suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
    2 łyżki ketchupu
    masło do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Układamy je w formie na muffiny wysmarowanej masłem. Następnie każdy kwadrat smarujemy cienko ketchupem. Szynkę kroimy w kostkę, pomidora w drobne kawałki, mini mozzarellę na pół. Na ciasto najpierw kładziemy szynkę, następnie pomidora i ser. Solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec posypujemy przyprawą. Pieczemy 12min-15min w 200 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować