Nadziewane bułeczki

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to świetna przekąska na różne imprezy. Tania, szybka i wszystkim bardzo smakuje.

Składniki:

  • ● 2 duże bułki
    ● 1/2 kapusty pekińskiej
    ● 4 łyżki kukurydzy z puszki
    ● pomidor
    ● 3 plastry szynki
    ● 1 ogórek konserwowy
    ● 2 plastry żółtego sera
    ● 1/2 papryki
    ● koncentrat pomidorowy
    ● majonez
    ● musztarda rosyjska
    ● ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odkrawamy wierzchy
    i wydrążamy miękisz.
  • 2. Kapustę szatkujemy, dodajemy
    kukurydzę i pozostałe
    pokrojone składniki oraz po
    łyżeczce majonezu, musztardy
    i koncentratu. Doprawiamy
    przyprawami.
  • 3. Miseczki z bułek smarujemy
    koncentratem wymieszanym
    z majonezem. Smarujemy
    także wierzchy. Bułki
    napełniamy farszem, przykrywamy
    plastrami sera i wierzchami.
    Zapiekamy w temp.
    180 °C, aż się zrumienią. Bułki
    podajemy z keczupem lub
    sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować