Nadziewane bułeczki

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Przygotowanie bułeczek nie wymaga dużo pracy, a są na prawdę bardzo smaczne. Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • - 8 kajzerek
    - 0,5 kg piersi z kurczaka
    - sałata
    - 1 ogórek
    - 3 pomidory
    - puszka kukurydzy
    - przyprawa kebab-gyros

    Na sos:
    - 4 łyżki majonezu
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki ketchupu
    - 3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Gyros

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa
    i smażymy na oleju przez około 10 minut.
  • 2. W między czasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, ketchupem i startym czosnkiem.
  • 3. Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plasterki, a pomidora w ćwiartki lub dużą kostkę.
  • 4. Część bułki (około 1 cm) odkrawamy i nacinamy środek, ale najlepiej nie do końca. Przed wypełnieniem bułkę możemy podgrzać w piekarniku lub mikrofali.
  • 5. Do środka nakładamy sałatę, kurczaka, ogórka, pomidora, kukurydzę oraz sos czosnkowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować