Nadziany arbuz

3.13 (8 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Arbuz nadziany ulubionymi owocami i galaretką? Czemu nie!

Jedno jest pewne - zniknie w mgnieniu oka!

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 średniej wielkości arbuz
    500 g truskawek
    500 g winogrona zielonego, bezpestkowego
    250 g borówek
    250 g malin
    2 galaretki krystaliczne
Wystaw ocenę:

3.13 (8 ocen)

Zobacz również:

Galaretki

Nadziany arbuz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza umyć, osuszyć.
    Ściąć kawałek od góry, aby była możliwość wydrążenia.
    Łyżką wyjąć cały różowy środek, osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Owoce umyć, osuszyć.
    Truskawki odszypułkować.
    Owoce wymieszać w misce, wsypać ostrożnie do środka wydrążonego arbuza, po sam wierzch.
    Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku, wystudzić.
    Zimną galaretkę wlać do arbuza z owocami.
    Ostrożnie przenieść do lodówki, schłodzić najlepiej całą noc.

    Kroić jak arbuza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto arbuz

To może cię zainteresować