Musztarda domowa

0 (0 ocen)

  • 12 godz.

Niedługo lato, a jak lato to grille, pikniki i inne imprezy na świeżym powietrzu :)Musztarda idealna do kiełbasy z grilla. U mnie musi być obowiązkowo, przy boku ketchupu ;)Polecam Wam stworzenie własnej, domowej musztardy. Przygotowanie jej, jest tak banalne, że każdy powinien choć raz, zrobić so

  • 12 godz.

Składniki:

  • - 6 łyżek gorczycy białej
    - 3 łyżki octu z białego wina
    - 8-9 łyżek wody
    - odrobina soli ( na czubku łyżeczki )
    - szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Musztarda domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Gorczycę zalewamy 3 łyżkami octu i 4 łyżkami wody. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na całą noc.
  • 2. * Namoczoną i napęczniałą przez całą noc gorczycę, miksujemy blenderem, dodając po łyżce wody, do uzyskania gładkiej masy/ oczekiwanej przez nas konsystencji musztardy.
  • 3. * Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i ewentualnie ulubionymi przyprawami.

Porady

Dla ładniejszego efektu, możemy użyć gorczycę jasną i ciemną, pół na pół. Ja niestety nie dostałam nigdzie ciemniej, dlatego jest tylko z białej :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować