Domowa musztarda z pieprzem i kolendrą

0 (0 ocen)

  • 24 godz. 10 min

Domowa musztarda jest bardzo prosta w wykonaniu a jej smak jest nieporównywalnie lepszy od kupnej. ;)

  • 24 godz. 10 min

Składniki:

  • szklanka żółtej gorczycy
    szklanka wody
    pół szklanki octu z białego wina
    łyżeczka cukru
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki młotkowanego pieprzu z kolendrą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa musztarda z pieprzem i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa musztarda z pieprzem i kolendrą 1. Gorczycę wsypujemy do litrowego słoika i zalewamy wodą z octem.
    Odstawiamy na dobę do namoczenia.

    Następnie przelewamy wszystko do blendera kielichowego i miksujemy na trójce około pięciu minut. Następnie dodajemy cukier, sól oraz młotkowany pieprz z kolendrą i miksujemy jeszcze przez chwilę na najwolniejszych obrotach.

    Gotową musztardę przekładamy do wyparzonych słoiczków.

Porady

Zamiast pieprzu z kolendrą można dodać miód lub paprykę i stworzyć inny smak musztardy. ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Musztarda Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować