Mufinki z czekoladową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, cukier, mleko i kakao rozpuść w rondelku, przestudź i dodaj żółtka - dokładnie wymieszaj.
2.Białka ubij na sztywno. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną zawartością rondelka. Wszystko wymieszaj bardzo delikatnie.
3.Papierowe foremki do muffinek ułóż w specjalnej formie i każdą z nich napełnij do połowy ciastem. Na każdą muffinkę nałóż 1 łyżeczkę dżemu. Dzięki temu muffinki zyskają na smaku jak i będą bardziej wilgotne.
4.Mufinki włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.
5.Po wyjęciu z piekarnika na każdą muffinkę nałóż 4 kostki czekolady, które pod wpływem gorącego ciasta powinny się lekko rozpuścić. Całość można posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami.
Komentarze