Muffiny z olejem kokosowym

4.5 (188 ocen)

  • 10 min

Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

  • 10 min

Składniki:

  • 1,5 szkl mąki tortowej
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 czubata łyżka oleju kokosowego
    1/2 szkl owoców goji
    1/2 szkl rodzynek
    1 szkl czerwonej lub czarnej porzeczki (mogą być mrożone)
    1/3 szkl brązowego cukru
    1 szkl soku pomarańczowego
    po 1 łyżce octu i nalewki wiśniowej
    dodatkowo:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny z olejem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać mąkę, sodę, owoce goji, rodzynki, porzeczki i cukier, w drugiej połączyć resztę składników (najlepiej ręką, aby dobrze wymieszać inne składniki z olejem kokosowym).
    Na koniec przesypać suche składniki do mokrych i wymieszać.
    Całość przełożyć do papilotek, u mnie sprawdziły się ostatnio silikonowe.
    Piec ok 20 minut w temperaturze 170 stopni.
    Kiedy ostygną posypać cukrem pudrem.
    Smacznego! :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować