Muffiny z kabanosami, serem żółtym i pekińską

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka, ciepła kolacja lub śniadanie. Przede wszystkim smacznie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - olej roślinny: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny: 0.75 szklanki
    - kwaśna śmietana: 3 łyżki
    - jajo: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mała czerwona cebula: 1 sztuka
    - garść startego żółtego sera: 1 sztuka
    - garść poszatkowanej kapusty pekińskiej: 1 sztuka
    - kabanosy: 5 sztuk
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny z kabanosami, serem żółtym i pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny z kabanosami 1. Przygotowanie:
    Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy suche składniki czyli proszek do pieczenia, starty ser żółty, drobno pokrojone kabanosy, cebulę, kapustę pekińską, sól i suszone pomidory.

    Do drugiej miski wlewamy jogurt, śmietanę, jajo, olej.
    Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy.

    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Część kabanosów zostawiamy i posypujemy muffiny na wierzchu.

    Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, w międzyczasie sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już suche.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Kapusta pekińska Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować