muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fantastyczny przepis na pyszne muffinki pachnące latem i wakacjami. Miękkie, wilgotne i mocno owocowe. Dzieci były zachwycone, dorośli też ;-)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    1 jajko
    1/2 szklanki wiórków kokosowych
    1 szklanka owoców czarnej porzeczki
    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, jajko i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam i dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować