Muffiny biało-czerwone

4.5 (168 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polska gola!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 1 szklanka
    - olej roślinny: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - barwnik spożywczy czerwony: 1 szczypta
    BIAłE CZAPY:
    - śmietana kremówka 30 % - krem: 250 mililitrów
    - cukier: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny biało-czerwone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Przesiewamy mąkę, proszek, cukier, barwnik spożywczy /użyłam w proszku – wystarczy dosłownie odrobinka/ i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jajo, mleko i olej, używając trzepaczki. Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy. Nie używamy miksera!
    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
    Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy cukier, przekładamy do rękawa cukierniczego i przystrajamy muffiny.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana kremówka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować