Muffiny biało-czerwone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Przesiewamy mąkę, proszek, cukier, barwnik spożywczy /użyłam w proszku – wystarczy dosłownie odrobinka/ i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jajo, mleko i olej, używając trzepaczki. Mokre składniki mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy je do suchych i mieszamy. Nie używamy miksera!
Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20-25 minut.
Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy cukier, przekładamy do rękawa cukierniczego i przystrajamy muffiny.
Smacznego!
Komentarze