muffinki z białą czekoladą

0 (0 ocen)

te właśnie muffinki z białą czekoladą obok marchewkowych i waniliowych wędrują do trójki moich ulubionych. Czekoladę dość grubo posiekałam i jedząc można trafić na całe jej kawałki. Z podanych składników wyszło mi 9 sztuk.

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 szkl cukru pudru
    szczypta soli
    100g białej czekolady (tabliczka)
    160 ml mleka
    1 jajko
    90g roztopionego masła
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    200ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 waniliowy serek homogenizowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Bita śmietana

Muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wsypujemy suche składniki oraz dodajemy grubiej posiekaną czekoladę;mieszamy.
    W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki.
  • 2. Łączymy ze sobą suche składniki z mokrymi niezbyt dokładnie, tylko do wstępnego połączenia.
  • 3. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem tak do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 25 minut w 170st.
  • 4. Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder i serek waniliowy. Przestudzone muffinki dekorujemy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Biała czekolada Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować