Muffinki z białą czekoladą

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Pyszne łatwe w przygotowaniu muffinki z dodatkiem rozpuszczonej białej czekolady udekorowane pianką truskawkową.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    - 2 jajka
    - 1/2 szklanki cukru pudru
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 kostki masła o temperaturze pokojowej
    - 1 tabliczka białej czekolady (200g)
    - 2 szklanki mąki
    - 4 łyżki mleka

    Pianka
    - 200 ml śmietany kremówki
    - 1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Ucieramy cukier puder z jajkami. Wlewamy stopniowo rozpuszczone ostudzone masło - miksujemy aż składniki się połączą. Dodajemy aromat waniliowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy.
  • Przekładanie ciasta do foremek 2. Rozpuszczamy białą czekoladę w kąpieli wodnej Dodajemy roztopioną i ostudzoną czekoladę do składników mokrych. Miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, i 2 łyżki mleka - mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek - pieczemy 25 minut w temperaturze 180.
  • Dekoracja muffinek 3. Ubijamy kremówkę, dodajemy rozpuszczoną w 1/2 szklance wody galaretkę - przygotowaną pianką dekorujemy muffinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować