Muffinki z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali,
a coś do kawki mieli...
Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku.
Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1 jajko
    1/4 szklanki oleju
    100 g. białej czekolady

    Polewa:
    50 g. białej czekolady
    3 łyżki śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki z białą czekoladą 1. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
    Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej.
    Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
  • Muffinki z białą czekoladą 2. Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości.
    Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
  • Muffinki z białą czekoladą 3. Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka.
    Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa.

    Przestudzone muffinki udekorować polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować