Mozarella na ciepło i chrupiąco

4.5 (143 ocen)

Wypróbowane na Sylwestra

Składniki:

  • 2 sery mozarella (po 125g)
    szklanka rozdrobnionych płatków kukurydzianych
    ok. szklanka bułki tartej
    1 jajko
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia

    suszone pomidory

    Składniki na sos czosnkowy:
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka majonezu
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Ser

Mozarella na ciepło i chrupiąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sery pokroić w plasterki. Dać na sitko na jakiś czas, aby odsączyć zalewę.
    Płatki kukurydziane rozdrobnić.
    Jajko rozkłócić, dodać do niego zioła prowansalskie.

  • 2. Plasterki sera namoczyć w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych, znów w jajku i na koniec w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, do zarumienienia.

  • 3. Na wykałaczki wbić kawałki suszonych pomidorów i to wbić w już usmażony ser w panierce.
    Podawać na ciepło, z wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jajka Płatki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować