Bagietka na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiąca bagietka z masłem czosnkowym, szynką i serem żółtym podana na ciepło smakuje wyśmienicie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bagietki długie
    20dag sera żółtego
    4 plasterki szynki
    1/2 kostki masła
    5 ząbków czosnku
    sól, pieprz,
    1/2 łyżeczki bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Szynki Ser

Bagietka na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki przeciąć na 3 części każdą z ukosa i teraz każdą część ponacinac również na skos, tak aby nie przeciąć do końca bułki, co dwa cm.
    Masło utrzeć widelcem z czosnkiem przez praskę, dodać bazylie, sól, pieprz do smaku.
    Ser i szynkę kroimy w kostkę 3*3cm.
    Każde nacięcie bułki smarujemy masłem, następnie wkładamy plasterki sera i szynki.
    Bagietki zapiec w piekarniku ok. 15minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować