Mocno czekoladowe ciasto z krówkami

4.51 (192 ocen)

Kupiłam krówki, które okazały się być największymi mordoklejkami na świecie. Jako osoba z aparatem ortodontycznym nie mogę sobie na takie łakocie, a że wyrzucić je było szkoda, więc wykorzystałam je do ciasta. Ułożone na górze ciasta ładnie wtopiły się w nie i stworzyły niesamowity smakołyk.

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej
    175 g masła
    120 g brązowego cukru
    100 g migdałów
    2 łyżki ciemnego kakao
    szczypta soli
    4 duże jajka
    150 g mąki
    1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    krówki
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery Krówki

Mocno czekoladowe ciasto z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski wraz z miękkim masłem, cukrem oraz migdałami, kakao, solą i zmiksować, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wbić jajka, jedno po drugim, dosypać mąkę. Ponownie miksować na jednolitą, gładką masę.
    Masa jest dosyć gęsta. Foremkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, przelać ciasto Pokroić krówki na pół, rozłożyć na cieście, dociskając delikatnie głębiej. Piec w temperaturze 180°C 35-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować