Rożki budyniowe

  • wyświetlono: 830 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Bardzo kruche o delikatnym smaku

Składniki

220 g mąki
120 g masła w temperaturze pokojowej
80 g cukru pudru
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
2 żółtka
2 łyżki mleka

Sposób przygotowania przepisu:

Rożki budyniowe

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Z ciasta odrywać kawałki, wałkować cienko, formować nieduże rożki.
    Piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycierożkibudyńrogalikikruche

Komentarze

Podobne przepisy

Pyszne rożki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie rożki z nutellą

Takie rożki są pyszne, wprost idealne....

Rożki z kremem rabarbarowym

Dodane przez: Świeca Urszula

Rożki z rabarbarem

Kruche rożki nadziane kremem rabarbarowym

Gofry budyniowe

Dodane przez: Alex M

Gofry budyniowe

Chrupiące waniliowe gofry z dodatkiem...

Rożki orzechowe

Dodane przez: WeronikaCh

Rożki orzechowe-świąteczne

Ciasteczka są każdego roku na świątecznym...

racuszki

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Budyniowe racuszki

Pomysł na szybkie i pyszne śniadanko?...

rożki z rabarabarem ilovebake

Dodane przez: wwwilovebakepl

DROŻDŻÓWKI – ROŻKI Z RABARBAREM

Rożki są bardzo proste do zrobienia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE