Muffinki czekoladowe z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nastawiamy piekarnik na 180stopni. Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku ciągle mieszając. Następnie dodajemy masę krówkową, dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia.
2.Do masy czekoladowej dodajemy 1 jajko i 50 ml mleka. Dokladnie mieszamy. W dużej misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
3.Łączymy składniki suche i mokre. Dodajemy orzechy i krówki drobno pokrojone.
4.Papilotki wypełniamy ciastem max 2/3 jej wysokosci. Pieczemy 25 minut.
5.Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy i dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy i polewamy upieczone muffinki. Dekorujemy orzechami włoskimi.
Komentarze