Muffinki czekoladowe z krówkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czekolada gorzka, krówki i orzechy włoskie- muffinki poprawiające humor w pochmurny dzień :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram gorzkiej czekolady 60%
    40 gram masła
    1 jajko
    50 ml mleka
    40 gram orzechów włoskich
    90 gram mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    20 gram brązowego cukru
    6 krówek
    40 gram masy krówkowej

    Polewa:
    15 gram czekolady 60%
    30 ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki czekoladowe z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy piekarnik na 180stopni. Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku ciągle mieszając. Następnie dodajemy masę krówkową, dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia.
  • 2. Do masy czekoladowej dodajemy 1 jajko i 50 ml mleka. Dokladnie mieszamy. W dużej misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
  • 3. Łączymy składniki suche i mokre. Dodajemy orzechy i krówki drobno pokrojone.
  • 4. Papilotki wypełniamy ciastem max 2/3 jej wysokosci. Pieczemy 25 minut.
  • 5. Przygotowujemy polewę: czekoladę rozpuszczamy i dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy i polewamy upieczone muffinki. Dekorujemy orzechami włoskimi.
  • 6. SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Masa kajmakowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować