MŁODY SHREK

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

BEZ DODATKU DELICJI

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BISZKOPT :

    5 jajek
    5 łyżek cukru
    2łyżki mąki ziemniaczanej
    5 łyżek mąki torotwej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki oleju
    Zapach smietankowy


    Masa budyniowa:

    1 litr Pysio zielone owoce
    3 budynie smietankowe z cukrem te na 0,5 litra


    Masa smietankowa:
    1 zielona galaretka rozpuszczona w ¾ szklanki wrzącej wody
    400 ml smietany kremówki
    3 łyżki cukru pudru


    Warstwa Zielona:
    2 zielone galaretki rozpuszczone w 3 szklankach wrzącej wody
    Forma o wymiarach 30/22 cm, natłuszczony i oprószony bułką tartą sam spód formy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Młody shrek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MŁODY SHREK 1. Jajka ubić, ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier, ubijać ok. 6 minut.
    Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo dodawać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Dalej wolno miksując strużką wlewać olej.
    Dodać zapach smietankowy, wymieszać i przelać do formy.
    Piec w nagrzanym piekarniku 180 st ok. 25 minut

    MASA 1 BUDYNIOWA
    Budynie ugotować z sokiem Pysio do zgęstnienia , gorący wylać na ciasto. Schłodzić.
    MASA 2 ŚMIETANKOWA

    Smietanę ubić, dodając cukier puder do smaku, potem połączyć z tężejącą galaretką. Wylać na masę budyniową i schłodzić.

    WARSTWA Z GALARETKI
    2 zielone galaretki rozpuscić w 3 szklankach wrzącej wody, tężejące wylać na masę smietanową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować