Młode warzywa i filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać, umyć. Do garnka wlać litr wody, dodać łyżeczkę soli, pokrojonego buraczka ( można go zetrzeć na tarce), zagotować. Do wrzątku wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować 20-25 minut. Nabiorą buraczanego koloru. W drugim garnku z osolona wodą ugotować marchewki ( w całości).
Jeżeli nie mamy żółtej marchewki, można ją zastąpić żółtą fasolą szparagową.
2.Filety z indyka rozbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i curry, zanurzyć w rozmąconym jajku, panierować z bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, filety smażyć na złoty kolor z obu stron.
3.Na talerzu ułożyć usmażony filet indyka, czerwone marchewki w całości, ziemniaki i pokrojoną w plasterki żółta marchewkę. Do obiadu podaję mizerię ze świeżego ogórka z koperkiem.
Komentarze