Młoda kapusta zakwaszana rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wersja młodej kapusty dla tych, którzy wolą kwaśne smaczki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty,
    2 marchewki,
    1 szklanka pokrojonego rabarbaru,
    sól ,
    pieprz ,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    majeranek,
    pęczek koperku,
    200 – 300 g cienkiej kiełbasy,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Młoda kapusta zakwaszana rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, przeciąć na ćwiartki i poszatkować. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Koperek posiekać, a kiełbasę pokroić w kostkę.
  • 2. Kapustę, marchewkę i kiełbasę przełożyć do garnka, podlać połową szklanki wody, przykryć i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając.
  • 3. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Pod koniec gotowania dodać rabarbar. Gotować jeszcze około 10 minut. Całość posypać posiekanym koperkiem.
    Jeśli chcemy aby rabarbar się całkiem rozpadł dorzucamy go wcześniej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować