Młoda kapusta z boczkiem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Taka tradycyjna smakuje najlepiej, a pracy przy niej niewiele.

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    2 mniejsze cebule
    3 ząbki czosnku
    250 g boczku pokrojonego w kostkę
    posiekany pęczek koperku
    łyżka soku z cytryny
    sól, cukier i pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, dusić w garnku w małej ilości wody, dodać cebulę, czosnek i podsmażone skwarki.
    Jak kapusta będzie miękka wlać sok z cytryny, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem mielonym, wymieszać z koperkiem.

Porady

Jeśli boczek będzie chudy dodać łyżkę masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować