Młoda kapusta z boczkiem

4.5 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300g wędzonego boczku
    2 główki młodej kapusty
    3 marchewki
    2 cebule
    1 pęczek koperku
    vegeta, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
  • 2. Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować