MLECZNY SERNIK NA ZIMNO

4.5 (171 ocen)

Bardzo delikatny serniczek,szybki w przygotowaniu,ale ma jedną wadę,gdyż błyskawicznie znika z talerza.

Składniki:


  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
    40 dkg. serka waniliowego
    1 puszka mleko zagęszczone niesłodzone
    1 łyżka cukier puder
    3 szt. galaretki cytrynowe
    1 szt. galaretka pomarańczowa
    3/4 l. pokrojonych brzoskwiń,ananasów,mandarynek z zalewy
    do ozdoby brzoskwinie i mandarynki

Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mleczny sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mleczny sernik na zimno 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami łącznie z bokami.
  • mleczny sernik na zimno 2. Mleko ubić mikserem z cukrem pudrem,dodając stopniowo serek.Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody,przestudzić i tężejącą wlać do masy mleczno serowej,wsypać pokrojone w kostkę owoce bez
    zalewy,delikatnie wymieszać i wlać do
    tortownicy,pozostawić do stężenia.Na wierzchu ułożyć
    ozdobnie owoce
  • mleczny sernik na zimno 3. Całość zalać tężejącą galaretką
    pomarańczową rozpuszczoną w/g przepisu na
    opakowaniu.
  • mleczny sernik na zimno 4. Owoce można dać w/g upodobań,ale lepiej aby były one z zalewy.Pozostawić do całkowitego stężenia.Gorącym nożem okroić brzegi tortownicy i wyłożyć ciasto.
  • mleczny sernik na zimno 5. Kroić kawałkami jak tort.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować