Sernik mleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche ciasto: mąkę połączyć z zimnym masłem, oraz cukrem, śmietaną i żółtkami. Zagnieść szybko kruche ciasto i chłodzić godzinę w lodówce. Po tym czasie ciastem wylepić dno formy (o wym 24/24 cm) i piec 12 minut w 180 st.
2.Masa serowa: jajka roztrzepać z cukrem, kiedy masa będzie puszysta dodawać łyżkami ser i budyń. Następnie dodać mleko i mleko w proszku, wymieszać tylko do połączenia składników. Całość wylać na podpieczony spód i piec 30 minut w 180 st, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 st. i piec jeszcze pół godziny. Wystudzić. Wystudzony sernik polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypać płatkami migdałowymi. Sernik chłodzić w lodówce. Smacznego!
Komentarze