Mini torciki naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Składniki na naleśniki mieszamy porządnie do uzyskania jednolitego, nie gęstego ciasta.
2.Patelnie rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy patelnie. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki
3.Naleśniki tniemy na 4 części i wykrawamy z nich serduszka.
4.Śmietanę lekko ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy śmietan-fiks, i miksujemy do uzyskania bitej śmietany.
5.Pomarańczę i banana obieramy. Pomarańcze kroimy w cienkie plasterki przesmażamy delikatnie na patelni i na każdy plasterek pomarańczy dodajemy krople sosu słodko-kwaśnego.
6.Tworzymy torciki:
na talerz układamy 4 serduszka obok siebie:
i tworzymy warstwy :
Naleśnik, bita śmietana z pomarańczą, naleśnik, dżem brzoskwiniowy, naleśnik, bita śmietana z bananami, naleśnik dżem brzoskwiniowy itd, przed ostatnia warstwa to dżem wiśniowy naleśnik i kleks z bitej śmietany:))
Komentarze