Idealne Korpusy Babeczek

4.38 (215 ocen)

  • 60 min

Można wypełnić je wszystkim. Bitą śmietaną i owocami, budyniem lub kremem.

  • 60 min

Składniki:

  • 16 sztuk:
    niecałe 2 szklanki mąki (300g)
    3/4 szklanki cukru pudru
    150 g zimnej margaryny
    3 żółtka
    1-2 łyżki lodowatej wody
    szczypta soli

Wystaw ocenę:

4.38 (215 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Kruche ciasto Desery

Idealne korpusy babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto,ewentualnie podsypując odrobiną mąki.
    Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut.
    Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek.
    Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut (góra)

Porady

Tartaletek nie wylepiamy ciastem zbyt cienko, bo będą potem pękać. Upieczone korpusy można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku, wyłożonym np. papierowymi ręcznikami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować