Drobiowe roladki w boczku - grillowane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne drobiowe roladki owinięte boczkiem.
Grillowane i podane w towarzystwie warzyw smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 szt,
    wędzony boczek kilka plastrów,
    papryka czerwona 1/2 szt,
    papryka żółta 1/2 szt,
    ząbki czosnku 2 ząbki,
    sól i pieprz do smaku,
    olej 5 - 6 łyżki,
    bazylia otarta 1/2 łyżeczki,
    rozmaryn 1/2 łyżeczki,
    pomidorki koktajlowe kilka szt,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Drobiowe roladki w boczku - grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drobiowe roladki w boczku grillowane 1. Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje.

    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy.

    Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki.

    Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni.

    Grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając.

    Na patelni grillować razem z roladkami oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe.

    Można grillować również na rozgrzanym grillu w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.

Porady

Można grillować na patelni grillowej , w piekarniku jak również na na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować