Mini Pavlowa z kremem i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jak masz ochotę na chwileczkę zapomnienia, to tylko przy takim wspaniałym deserku :)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BEZA:

    6 białek
    30 dag cukru
    1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka octu

    KREM:

    400 ml śmietany 30%
    250 g mascarpone
    2 łyżki cukru pudru

    PONADTO:

    czerwona porzeczka
    borówki
    jeżyny
    maliny
    jadalne złoto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini pavlowa z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno.
  • 2. Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier nadal ubijając.
  • 3. Na sam koniec dodać ocet i mąkę ziemniaczaną, wymieszać do połączenia składników.
  • 4. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, szprycować mini Pavlowe z rękawa cukierniczego z ulubioną końcówką. /u mnie 2 poziomy/
  • 5. Suszyć w 100 -120 stopniach ok 1,5 godziny.
  • 6. Mascarpone ubić ze śmietanką i cukrem pudrem na gęsty krem.
  • 7. Kremem udekorować mini Pavlowe, na wierzch ułożyć owoce wg uznania.
  • 8. Owoce malujemy dekoracynie jadalnym złotem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować