Mini kanapki z bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecę Wam małą przekąskę/ przystawkę z bakłażanów, która robi się błyskawicznie, smakuje fantastycznie i nadaję się na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 2 bakłażany
    – 5 kromek chleba
    – 400g jogurtu naturalnego tupu greckiego
    – 5 ząbków czosnku
    – pęczek koperku
    – sól i pieprz wg smaku
    – 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Mini kanapki z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany obrać, pokroić na okrągłe plastry o grubości ok. 1 cm.Krążki posolić, po czym odstawić na mniej więcej 30 minut, by puściły sok. Następnie osuszyć bakłażany z obu stron ręcznikiem papierowym, posmarować oliwą i usmażyć z obu stron, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni.
    Czosnek przepuścić przez praskę, koperek drobno posiekać, dodać czosnek, koperek i przyprawy do jogurtu i dobrze wymieszać.
    Z chleba wykroić krążki ( ja używam szklanki, z jednej kromki wychodzą dwa krążki), posmarować sosem plastry chlebowe, na sos położyć plasterek bakłażanu, posmarować sosem, ułożyć kolejny plasterek bakłażanu, udekorować kleksem sosu i świeżą kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować