Milky way z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy, dodajemy żółtka i jeszcze ubijamy. Następnie dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 170 °C. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na części.
2.Przygotowujemy masę mleczną. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszystą masę, dalej ucierając dodajemy ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Wszystko mieszamy tak długo aż powstanie jednolita i gładka masa.
3.Na jedną część biszkoptu wykładamy wydrylowane wiśnie z kompotu, przykrywamy je masą mleczną i przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
4.Czekoladę rozpuszczamy dodajemy mleko, chwilkę wszystko ze sobą gotujemy i polewamy wierz ciasta. Schładzamy w lodówce przez około 3 godziny przed podaniem.
Komentarze