Mielony w pieczarce

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mielony w pieczarce to idealna przystawka na zimno i ciepło.Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, kolacji czy spotkaniu z przyjaciółmi.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    sól,pieprz,magi
    pęczek natki pietruszki
    olej do smażenia
    pół szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mielony w pieczarce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, ucinamy korzonki, kapelusze odkładamy na bok. Korzonki pieczarek i cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażyć na łyżce masła. Mięso wypłukać przełożyć do miski dodać cebulę z korzonkami pieczarek, jajko,przyprawy. Dobrze wyrobić.
    Gotowym farszem nadziewany kapelusze pieczarek, obtaczamy w mące od strony mięsa i obsmażać na rumiano na oleju.
    Pieczarki przekładamy do naczynia żaroodpornego mięsem do góry . Parujemy pod przykryciem ok 30 minut.

Porady

Mięso w pieczarce możemy podać jako danie główne z surówka .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować