Mielony w pieczarce

  • wyświetlono: 212 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Mielony w pieczarce to idealna przystawka na zimno i ciepło.Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, kolacji czy spotkaniu z przyjaciółmi.

agus11013
  • 25 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

40 dag mięsa mielonego
50 dag pieczarek
1 cebula
1 jajko
sól,pieprz,magi
pęczek natki pietruszki
olej do smażenia
pół szklanki bułki tartej

Sposób przygotowania przepisu:

Mielony w pieczarce

  • 1. Pieczarki obieramy, ucinamy korzonki, kapelusze odkładamy na bok. Korzonki pieczarek i cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażyć na łyżce masła. Mięso wypłukać przełożyć do miski dodać cebulę z korzonkami pieczarek, jajko,przyprawy. Dobrze wyrobić.
    Gotowym farszem nadziewany kapelusze pieczarek, obtaczamy w mące od strony mięsa i obsmażać na rumiano na oleju.
    Pieczarki przekładamy do naczynia żaroodpornego mięsem do góry . Parujemy pod przykryciem ok 30 minut.

Porady

Mięso w pieczarce możemy podać jako danie główne z surówka .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimięso mielone

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki smażone w oleju

Dodane przez: szynszyla

Pieczarki smażone w oleju

Szybka i smaczna przekąska.

Pieczarki panierowane w otrębach

Dodane przez: kasia_m86

Pieczarki panierowane w otrębach

Dietetyczna i smaczna przystawka....

image-0gcda3d

Dodane przez: Madame2006

Pieczarki zapiekane w śmietanie

Świetny dodatek do mięsa

Dodane przez: bambara24

PIECZARKI W ZALEWIE

Przepis dostałam od koleżanki,...

Jajeczka w pieczarkach

Dodane przez: czarrna

Jajka w objęciach pieczarek

Pomysł na śniadanie :)

Śledzie w sosie z papryką i pieczarkami

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w sosie z papryką i pieczarkami

A to , jeszcze jeden z moich ulubionych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE