Mielone z zoltym serem

5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Czasami lubie zrobic sobie odmiane ,od zwyklych mielonych . Choc te zwykle rowniez lubie :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • * 50dkg. karkowki
    * czerstwa bulka
    * jajko
    * cebula
    * 2 zabki czosnku
    * bulka tarta
    * lyzeczka musztardy
    * lyzke natki pietruszki
    * ser zolty
    * sol,pieprz,papryka w proszku slodka i ostra
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Mielone z zoltym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkowke mielimy. Bulke nalezy namoczyc w cieplym mleku.Cebule kroimy na drobna kostke ,czosnek siekamy.Ser kroimy w kostke.
  • 2. Do miesa dodajemy odcisnieta bulke ,jajko ,cebule ,czosnek ,lyzeczke musztardy ,lyzke posiekanej natki pietruszki,sol ,pieprz,obie papryki. Nalezy doprawic wedle uznania. Wszystko razem mieszamy.
  • 3. Formujemy kotlety, na srodek kazdego kladziemy ser zolty i zlepiamy razem. Panierujemy w bulce tartej i smazemy .

Porady

Jezeli masa miesna bedzie zbyt luzna ,nalezy dodac troche bulki tartej. Jezeli nie mamy suchej bulki ,mozna zastapic ja bulka tarta .Bulke tarta wystarczy zalac cieplym mlekiem i zostawic do napecznienia .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować