Klopsy mielone z tartym żółtym serem

4.43 (182 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjny mielony urozmaicony dodatkiem tartego sera,ulubione klopsy mojego syna ;-)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 14 szt.

    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    100 g tartego ulubionego żółtego sera
    garść posiekanego koperku
    pół cebuli
    czerstwa mała bułka + mleko
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka majeranku
    ulubione przyprawy do mielonego

    Dodatkowo:

    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.43 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Klops Ser

Klopsy mielone z tartym żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsy. 1. Bułkę zalać mlekiem,gdy namięknie odsączyć z nadmiaru mleka i wrzucić do mięsa,zetrzeć na tarce cebulę,wbić jajo,dodać przyprawy,posiekany koperek,wyrobić ręką wrzucić tarty ser i jeszcze raz dokładnie wyrobić mięso.
    Następnie ręce zwilżyć pod bieżącym strumieniem wody i formować średnie klopsiki,obtoczyć w bułce tartej, i smażyć na średnim ogniu,na patelni z olejem.
    Podawać z ulubionymi dodatkami,u nas klops zawsze najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków i Sałatki z Cukinii z Dodatkiem Curry(przepis na sałatkę znajdziecie na moim profilu).

Porady

Klopsy te często też urozmaicam podsmażonymi pieczarkami z cebulką i serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Sałata Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować